✓ Gratis verzending

✓ Vandaag besteld = de volgende werkdag verzonden

Your cart

No products in the cart.

fenss

Tot welke leeftijd gebruik je een traphekje?

Een traphekje van Fenss zorgt voor gegarandeerde veiligheid voor je kleintje. Vaak krijgen we de vraag: “tot welke leeftijd gebruik ik het traphekje?”. Daar kunnen we een aantal dingen over zeggen.

Traphekjes zijn een standaard onderdeel van de kinderveiligheid in huis. Wanneer schaf je ze aan en belangrijker; tot welke leeftijd kun je een traphekje gebruiken? We leggen het aan je uit.

Wanneer schaf je een traphekje aan?

Een traphekje kun je het beste al kopen én monteren voordat je kleintje gaat kruipen. Zo is het hekje op tijd gemonteerd voor als de kruipfase toch eerder begint dan je dacht. Denk je dat het onhandig is om al vroeg een traphekje in huis te plaatsen? De traphekjes van Fenss zijn eenvoudig te openen met een kleintje op de arm, dus je ondervindt hier geen hinder van.

Vergeet niet om een traphekje zowel onderaan als bovenaan de trap te monteren. Denk je ook aan de zoldertrap en eventueel de trap naar de kelder? Deze worden nog wel eens vergeten, maar zijn evenzo belangrijk voor de valveiligheid van je kind.

De fabricagerichtlijnen

Onze traphekjes worden gemaakt en getest voor kinderen tot 24 maanden, oftewel 2 jaar oud. Waarom tot 2 jaar? Dat heeft te maken met 3 dingen: gewicht, lengte en handigheid.

Kinderen van 2 jaar oud zijn tegen die tijd (meestal) zo lang en zwaar dat een hekje ze niet meer tegenhoudt mochten ze er hard tegenaan rennen of er tegenaan vallen. Een peuter van 2 jaar zal je regelmatig verbazen qua vindingrijkheid. Ook al maakt Fenss veilige en hoge traphekken die niet eenvoudig te openen zijn door je kind, toch moet je vanaf 2 jaar extra goed opletten of je kleintje niet al probeert om eroverheen te klimmen of hem los te maken.

Wanneer laat je een traphek langer staan dan 24 maanden?

De leeftijd van 24 maanden is niet heilig. Niet elk kind is met 24 maanden even lang, zwaar of vindingrijk. Kijk vooral naar de ontwikkeling van je eigen kind. Is je kind nog niet helemaal vertrouwd met de trap, of mag het wel alleen naar boven maar niet alleen naar beneden, laat hem dan nog even staan.

Tip: Ga samen met je kleintje oefenen met traplopen. Doe dit al zodra je kind kan lopen. Lopen jullie naar boven? Loop dan áchter je kind. Zo zie je goed wat je kind doet. Lopen jullie naar beneden? Loop dan vóór je kind.

Welk traphekje haal je als eerste weg?

Het hekje onderaan de trap kun je het best als eerste weghalen. Waarom is dat? Omdat je kleintje waarschijnlijk eerder goed de trap óp kan, dan af. Zo geef je je kind de ruimte om zelf naar boven te gaan. De trap afgaan kunnen jullie dan samen nog goed oefenen totdat ook dit vol vertrouwen kan.

Meestal is het fijn om sowieso het hekje bovenaan de trap nog even te laten staan als je merkt dat je kind ’s nachts zelf uit bed komt of veel speelt in de ruimte waar de trap naar beneden gaat. Het hekje zorgt er dan voor dat het niet in een slaperige of speelse bui van de trap kan vallen.

Vragen over de plaatsing van traphekjes?

Of hulp nodig bij het kiezen van een traphek dat past bij jouw interieur? Neem in dat geval contact met ons op. Bij Fenss vind je altijd een traphekje dat in een modern interieur past. Onze traphekken zijn niet alleen veilig, maar ook heel stijlvol!

 

Up