✓ Gratis verzending

✓ Vandaag besteld = de volgende werkdag verzonden

Your cart

No products in the cart.

Over ons

fenss design traphekken en bedhekken is onderdeel van een solide familiebedrijf dat 35 jaar geleden is gestart door een jonge moeder van ‘two-under-three’. Sindsdien zijn onze traphekken en bedhekken niet meer weg te denken uit huishoudens met jonge kinderen.

| Mama Adri ontwikkelt eigen babyproduct

Het was het jaar 1985. Adri Noteboom was een jonge vrouw en moeder van twee kleine kinderen, die bekend stond om haar warme karakter en drukke sociale leven. Regelmatig nam ze haar kroost mee de hort op, of ging ze zomaar voor een kopje koffie met ze langs bij een vriendin.

Aan haar kroost had ze af en toe haar handen flink vol, zul je begrijpen, en met haar uitjes miste zij dan ook een handige inklapbare kinderstoel voor haar kindjes. En dus stroopte Adri haar mouwen op, ontwikkelde een praktisch exemplaar en nam deze voor haar eigen kinderen in gebruik.

Peuter Jacolien in de jaren 80 van de vorige eeuw, veilig achter het fenss traphek zoals we die nu kennen.

| Stoelendans

Het duurde niet lang of ook andere moeders moésten zo’n exemplaar in huis hebben. Adri besloot zich als A3 Baby & Kids in te schrijven als ondernemer om tot grotere productie over te kunnen gaan en zo de toenemende vraag naar de kinderstoel aan te kunnen.

Een spannende beslissing, want de kinderstoel werd in eerste instantie niet zonder stoelendans in productie genomen. De jonge moeder liet zich echter niet afschrikken; het wakkerde haar doorzettingsvermogen alleen maar nog meer aan.

Het duurde niet lang of ook andere moeders moésten zo’n exemplaar in huis hebben.

Adri vond een producent en al snel dienden zich iconische partijen als Vroom & Dreesman aan die wegliepen met haar opklapbare kinderstoel.

| Vrouw aan het roer

Voor de begin jaren ’80 van de vorige eeuw was het best een bijzonder fenomeen: een vrouw, – moeder van een jong gezin – aan het roer van een bedrijf. Dat vond ook De Telegraaf, die in 1987 onderstaand artikel aan Adri, de kinderstoel en haar kersverse bedrijf wijdde.

historie fenss

| Veiligheid voorop

Vanaf dat moment gaat alles in een stroomversnelling. Adri heeft ‘het’ in haar vingers; met haar heldere kijk op wat jonge kinderen nodig hebben, haar oplossingsgerichtheid en capaciteit om dit ook vorm te geven weet ze secuur in te spelen op de behoeften van jonge ouders.

Zo ontwikkelt ze al gauw traphek SafetyDoor; één van de eerste systemen uit de jaren 80 van de vorige eeuw die échte veiligheid konden bieden aan baby’s en peuters op verkenningstocht. Net als aan Jacolienje; het peutertje van toen. Leuk detail: Jacolientje – inmiddels Jacolien – is nu zélf moeder van een klein kindje en heeft exact hetzelfde – hetzij doorontwikkelde – traphek SafetyDoor geïnstalleerd.

| Al 37 jaar een familiebedrijf

Met regelmaat denken wij met bewondering terug aan die bijzondere vrouw die onbedoeld de aanzet gaf voor het warme familiebedrijf dat A3 Baby & Kids vandaag de dag nog steeds is. A3 Baby & Kids bestaat dankzij haar kinderen, familie en collega’s die we inmiddels ook wel een beetje als familie zijn gaan zien alweer bijna 40 jaar en heeft in die tijd vele ontwikkelingen doorgemaakt.

| fenss

Zo ook de ‘geboorte’ van nieuwe merken, waaronder fenss. fenss’ traphekken SafetyDoor zijn al decennia niet meer weg te denken in huishoudens met jonge kinderen. Tot 2022 onder merknaam A3 Baby & Kids, nu als zelfstandig merk fenss.

| Kindveilig & stijlvol interieur

fenss heeft tot doel jonge ouders te ondersteunen in het creëren van een stijlvolle, kindveilige omgeving binnenshuis. Dat doen we met design bedhekken en met traphekken die als beste zijn getest door de consumentenbond*, voldoen aan het keurmerk voor Europese veiligheid en zelfs nog een stukje hoger* zijn dan vereist. Gewoon omdat het ons een prettig idee geeft u die extra veiligheid te kunnen bieden.

Nice to meet you; fenss, een gerenommeerd merk van A3 Baby & Kids BV.

In loving memory ♥ Adri Noteboom

*geldt voor type SafetyDoor

Up